Бърз тутманик от бъркано тесто - не месиш, не чакаш да втасва! Става пухкав и мекичък като душица:
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тутманикът минава за едно от най-сложните тестени изделия . Но това не е причина да се лишаваме от фантастичния му, пухкав вкус.
Днес ще ви представим рецептата за бърз тутманик от бъркано тесто , който е без мая и съответно не изисква месене и чакане тестото да втасва. Резултатът е пухкава наслада, пълна със сирене. Ето и рецептата за бърз домашен тутманик от бъркано тесто , или Бъркан тутманик :
Бърз тутманик от бъркано тесто
Продукти:
4 яйца
4 ч.ч. брашно
300 гр. сирене
1 кофичка кисело мляко (от 400 гр.)
1 пак. бакпулвер
1 ч.ч. олио
1 с.л. сол
Приготвяне:
Разбийте яйцата на пяна, като добавяте олиото на тънка струйка при непрекъсаното бъркане, за да не се пресекат яйцата.
Добавете към разбитите яйца киселото мляко, натрошеното сирене и постепенно пресятото с бакпулвера брашно.
Разбъркайте хубаво сместа, така че да се получи гъста каша, след което я разстелете равномерно в намазнена и набрашнена тава.
Изпечете тутманика за 40 мин. във фурна, загрята на 200 градуса.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари