Бърз тутманик от бъркано тесто - не месиш, не чакаш да втасва! Става пухкав и мекичък като душица:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърз тутманик от бъркано тесто - не месиш, не чакаш да втасва! Става пухкав и мекичък като душица:
Бърз тутманик от бъркано тесто - не месиш, не чакаш да втасва! Става пухкав и мекичък като душица:
184221
Източник: ezine.bg
Бърз тутманик от бъркано тесто - не месиш, не чакаш да втасва! Става пухкав и мекичък като душица:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тутманикът минава за едно от най-сложните тестени изделия . Но това не е причина да се лишаваме от фантастичния му, пухкав вкус.

Днес ще ви представим рецептата за бърз тутманик от бъркано тесто , който е без мая и съответно не изисква месене и чакане тестото да втасва. Резултатът е пухкава наслада, пълна със сирене. Ето и рецептата за бърз домашен тутманик от бъркано тесто , или Бъркан тутманик :

Бърз тутманик от бъркано тесто

Продукти:

4 яйца

4 ч.ч. брашно

300 гр. сирене

1 кофичка кисело мляко (от 400 гр.)

1 пак. бакпулвер

1 ч.ч. олио

1 с.л. сол

Приготвяне:

Разбийте яйцата на пяна, като добавяте олиото на тънка струйка при непрекъсаното бъркане, за да не се пресекат яйцата.

Добавете към разбитите яйца киселото мляко, натрошеното сирене и постепенно пресятото с бакпулвера брашно.

Разбъркайте хубаво сместа, така че да се получи гъста каша, след което я разстелете равномерно в намазнена и набрашнена тава.

Изпечете тутманика за 40 мин. във фурна, загрята на 200 градуса.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft