Бърз ябълков пай
15 Февруари 2014
35047
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
250 грама бутер тесто
4 ябълки
2 пакетчета ванилова захар
малко канела
100 грама мармалад от кайсии
Този десерт се прави бързо и е идеален, когато сме притиснати от времето, но искаме да изненадаме гостите с нещо вкусно.
Размразете бутер тестото и го разстелете на тънък слой в тавичка за печене. Ябълките обелете и нарежете на тънки филийки. Подредете ги върху бутер тестото, така че частично да се застъпват. Наръсете ги с ванилова захар и канела и пъхнете във фурната на 170 градуса за около 20 минути. Извадете готовия пай и още топъл го намажете с мармалада от кайсии, който сте разредили с една супена лъжица гореща вода. Върнете пая във фурната и печете още 10-тина минути. Поднесете със сметана или топка сладолед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари