Бъркам всичко в една купа, изсипвам и пека! БЕЗ миксер, везна и излишно цапане - идеалният сладкиш на бърза ръка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Бъркам всичко в една купа, изсипвам и пека! БЕЗ миксер, везна и излишно цапане - идеалният сладкиш на бърза ръка:
4450
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Бъркам всичко в една купа, изсипвам и пека! БЕЗ миксер, везна и излишно цапане - идеалният сладкиш на бърза ръка:

Просто смесете ябълки и орехи и ще получите чудно вкусен сладкиш, който е подходящ за всеки ден. Без излишно цапане на съдовете - всичко се забърква в една купа или по-дълбока чиния, след което се изсипва в тава и се пече.

Опитайте този невероятно вкусен Ежедневен сладкиш с ябълки и орехи :

Ежедневен сладкиш с ябълки и орехи

Продукти (измерени с чаша 250 ml):

  • 4 големи ябълки (5-6 средно големи)
  • сок от 1/2 лимон
  • 1/2 чаша вода (120 ml)
  • 1 чаена лъжичка ванилова захар (или есенция)
  • 1 чаша захар (180 g)
  • 1 чаша стафиди (150 g)
  • 1 чаша орехи или други ядки (100 g)
  • 1 щипка сол
  • канела на прах на вкус
  • 3 яйца
  • 1/2 чаша олио (120 ml)
  • 2 чаши универсално брашно или смлени овесени ядки (260 g)
  • 1 супена лъжица бакпулвер (12 g) )
  • пудра захар
  • тава 32х20х6см

Приготвяне:

Ябълките се нарязват на ситно и се заливат с лимонов сок, за да не потъмняват. В дълбока купа се смесват ябълките, водата, захарта, ванилията и стафидите.

нарязани ябълки и стафиди

Снимка: YouTube

След това добавете орехите или ядки по избор, след което подправете с щипка сол и канела на вкус.

Оставете сместа да престои 10 минути, като разбърквате от време на време, за да се разтвори захарта. След това добавете олиото и трите яйца и разбъркайте.

ябълки с яйца

Снимка: YouTube

Накрая добавете постепенно брашното и бакпулвера, след което разбъркайте.

брашно в ябълките

Снимка: YouTube

Намажете формата за печене с чаена лъжичка масло, след това изсипете сместа и я изравнете.

смес в тавата

Снимка: YouTube

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути или до приятен загар.

изпечен сладкиш

Снимка: YouTube

Когато изстине, тортата се поръсва отгоре с пудра захар и се сервира.

изпечен сладкиш с пудра захар

Снимка: YouTube

ежедневен сладкиш с ябълки

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft