Бъркани Милинки пухкави отвътре, хрупкави отвън - идеални за неделя сутрин!

вход през zajenata.bg
За Жената
Бъркани Милинки пухкави отвътре, хрупкави отвън - идеални за неделя сутрин!
14153
Снимков материал: pixabay.com
Бъркани Милинки пухкави отвътре, хрупкави отвън - идеални за неделя сутрин!

Това е най-любимата ми рецепта, която е много лесна за направа, а резултатът от нея са много пухкави, вкусни и с аромат на масло милинки.

Необходими продукти
300 мл.прясно мляко
200 мл.топла вода
10 гр.суха мая или 1/2 кубче прясна мая
2 бр.яйца
100 мл.олио
1 с.л захар,

1ч.л.сол
1 ч.л.бакпулвер
150 гр.сирене, което се слага в тестото
850 гр.брашно

За заливката
2 бр.яйца
100 гр.кисело мляко
3 с.л.олио
И сирене за поръсване на милинките

Първо активирам маята в прясното мляко и захарта със 2 с.л.брашно. Следва водата, олиото, яйцата, солта и прибавяме брашното със бакпулвера и започваме да бъркаме тестото, което трябва да е лепкаво/ не се меси/
И накрая прибавяме натрошеното сирене и пак го бъркаме.

Оставяме тестото да се удвои за 30 до 40 минути.
Застиламе тавата с хартия за печене. В една купичка наливам олиото около 5,6 супени лъжици. Със една супена лъжица потапям в олиото и вземам от тестото и нареждам в тава с диаметър 30 см.Така процедирам докато свърши тесто.
Правим заливката и заливаме върху милинките и пак поръсвам със натрошено сирене. Отгоре на заливката сложих и парчета краве масло.
Оставяме за още 20 минути да се удвои тестото и печем на 180 гр. за 40 минути.

Снимка: Таня Левенова

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft