Бъркани яйца по турски - ашколсун на комшиите за тази вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бъркани яйца по турски - ашколсун на комшиите за тази вкусотия!
Бъркани яйца по турски - ашколсун на комшиите за тази вкусотия!
375478
Бъркани яйца по турски - ашколсун на комшиите за тази вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вариант за ориенталско ястие  който ще удиви цялото ви семейство.

Съвременната кухня е поразителна със своето разнообразие. Можем да се насладим на ястия от цял ​​свят, а възможностите на нашата кухня ни позволяват да ги приготвим без да отделяме много време.

Една от най-популярните кухни е турската. Пиде с различни плънки, агнешко кефте, гьозлеме, медена баклава са само част от богатата и ароматна ориенталска кухня.

Закуската е най-важното хранене в турската култура. Сервира се с особен лукс, като на масата се поставят различни ястия и черен чай в традиционни чаши или кафе, приготвено в турчин. Едно от най-популярните ястия за закуска е менемен - вид омлет с добавка на домат, зелени чушки и подправки. Понякога към ястието се добавя сирене фета, както и пастърма или говеждо месо. Името на ястието идва от град Менемен в турската провинция Измир. Предлагаме ви да приготвите тази версия на бъркани яйца по турски .

Менемен - бъркани яйца по турски

Продукти:

  • 2 домата
  • 8 яйца
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л.
сол
  • 3 скилидки чесън
  • 2 червени чушки
  • 2 с.л. доматена паста
  • 1 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. сушен риган
  • Приготвяне:

    Настържете доматите на едро ренде. Чушката, лукът и чесънът се нарязват на ситно. Разбийте всички яйца в отделна купа.

    нарязани зеленчуци

    лук в тигана

    Добавете лука и солта в тиган със сгорещено олио. След 3 минути добавете черен пипер и чесън, гответе до омекване на зеленчуците (около 5 минути).

    чушки с лук

    Към зеленчуковата смес добавете доматеното пюре, настърганите домати, черния пипер и ригана. Варете на слаб огън до сгъстяване, като разбърквате от време на време.

    Добавете разбитите яйца в тигана, разбъркайте зеленчуковата смес. Оставете да къкри на умерен огън 5-7 минути, докато сместа се сгъсти. При сервиране полейте отгоре с малко зехтин и добавете магданоз.

    менемен

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft