Бъркано пилешко с ориз, грах и леща

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Бъркано пилешко с ориз, грах и леща
Бъркано пилешко с ориз, грах и леща
admin
Добавена от: admin
13961
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600-700 гр. обезкостено пилешко (без кожата), нарязано на парченца
1 с.л. микс от подправки
2 с.л. зехтин
1 средна глава кромид лук, нарязана
2 скилидки чесън, счукан
кората и сока на 1/2 лимон
1-1/4 чаши кафяв ориз, измит и отцеден
2 чаши пилешки бульон
1 чаша замразен грах
1 чаша леща (с черни зърна), предварително сварена

Сложете пилешкото в купа с подправката, 2 с.л. зехтин и малко сол и пипер. Разтърсете добре купата, за да покриете месото. Загрейте останалия зехтин в дълбок съд на среден огън. На 2 пъти сгответе пилешкото за по 2-3 минути, като го обръщате, докато покафенее равномерно. Намалете огъня, добавете лука, чесъна и кората от лимона към пилешкото. Задушете и тях, като разбърквайте периодично, за 4 минути или докато леко покафенеят. Добавете ориза, разбърквайки добре, за да се покрият зрънцата, след това налейте бульона. Възварете сместа, после намалете температурата до тих огън. Покрийте и оставете ястието да къкри леко за 20-25 минути, докато оризът омекне и течността се абсорбира. Махнете от огъня и разбъркайте вътре граха, лещата и лимоновия сок. Покрийте отново съда и оставете настрана за 5 минути, докато грахът поеме температурата на пилешкото, след което сервирайте. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft