Сигурно си мислите, че никога няма да успеете да приготвите тутманик у дома - повечето рецепти включват много месене, втасване и време. Но ние ще ви спестим всички тези усилия, като ви представим рецептата за най-лесния тутманик ! Резултатът е просто бомба - толкова вкусен и пухкав става, че пръстите ще си оближете! Ето и рецептата за бъркан мераклийски тутманик :
Бъркан мераклийски тутманик
Продукти:
4 яйца
400 гр.кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
150 грама олио
около 300 грама пресято брашно
200 грама сирене
масло за намазване на тавичката
щипка сол
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата заедно с щипката сол.
Към тази смес добавете постепенно олиото и продължавайте да бъркате. Изсипете постепенно брашното, без да спирате да разбърквате сместа.
Накрая добавете натрошеното сирене. Леко разбъркайте и готово. По желани можете да сложите и някаква любима подправка вътре.
Така приготвената смес изсипете в предварително намазана с маслото тавичка.
Изпечете във фурната на температура от 220 градуса – може и на вентилатор.
Печете до готовност - 40-ина минути, след което извадете и го оставете да се охлади леко.
Да ви е сладко!