2 бр. телешки пържоли
1 глава лук
1 скилидка чесън
4 с.л. брашно
1 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. сол
500 мл телешки бульон
6 с.л. масло или маргарин
1 ч.ч. заквасена сметана
2 ч.ч. гъби
Пържолите се нарязват на тънки лентички. Лукът се нарязва на ситно. Чесънът си счуква или пресова. Месото се овалва в брашно и сол на вкус. Запържва се за кратко в 4 с.л. масло. Добавят се гъбите, лука и чесъна. Задушава се за 3-4 минути, докато лука омекне. Изваждат се месото и зеленчуците и в същата мазнина се добавят 2 с.л. масло и 3 с.л. брашно, с непрекъснато бъркане. Добавя се доматеното пюре. Изсипва се бульона. Намалява се огъня и се оставяме да къкри. Връщат се гъбите и месото. Добавя се и сметаната. Бърка се непрекъснато. Ястието не трябва да завира.
Сервира се горещо върху варени макарони, спагети и т.н., а може и само върху канапе от картофено пюре.