Най-вкусният бюрек с месо - с готови кори и фантастична заливка с кисело мляко! Резултатът е блаженство от крехки, напоени с мляко кори, и ароматна плънка, която се топи в устата! Ако искате да опитате тази чудна баница с готови кори и месо , прочетете лесната рецепта по-долу:
Бюрек с месо и млечна заливка
Продукти:
500 г кори за баница
Плънка:
500 г мляно месо
2 глави лук
1 връзка магданоз
Сол, черен пипер
100 мл олио
Заливка:
200 мл кисело мляко
200 мл газирана вода
4 яйца
Малко сол
Приготвяне:
В олиото запържете ситно нарязания лук. Добавете каймата, сол и черен пипер на вкус.
Пържете на среден огън за 10-15 минути, като разбърквате от време на време. Поръсете обилно с нарязан пресен магданоз.
Сложете две кори в намазнена тава, след което нанесете равномерно от плънката. Редувайте корите една по една с плънката, докато свърши. Завършете с пласт от корите (най-добре 2 броя).
Нарежете баницата на квадрати, след което залейте с разбитите яйца, смесени с киселото мляко и газираната вода.
Оставете 15 минути течността да попие добре.
Печете 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Щом баницата хубаво се зачерви, извадете я от фурната, напръскайте с малко вода и увийте в кърпа, за да се задуши хубаво.
Да ви е сладко!