брашно - 8 ч.ч пресято
масло - 100 гр разтопено
яйца - 1 брой
сол - 1 ч.л
вода - 2 ч.ч гореща
масло - 100 гр разтопено за плънката
сирене - 2 ч.ч натрошено
яйца - 3 броя за заливката
кисело мляко - 4 ч.л
сода - 1 шипка сода за хляб
В голяма тава изсипете 7 чаши брашно и правите кладенче. В средата сложете водата, яйцето, солта и маслото. Започнете да месите тестото до изчерпване на брашното.
Разделете тестото на 5 топки и оставете да престои 30 минути, като ги поръсите с малко брашно.
Пригответе заливката като смесите яйца, кисело мляко, сода за хляб и оставете настрана.
Използвайте останалата 1 чаша брашно за поръсване отгоре и отдолу на листите, докато ги разточвате. Листите се разточват на възможно най-тънко, защото при печене ще набъбнат.
Първата разточена кора намажете с маслото и поръсете със сиренето. Навийте откъм широката страна като спирала и наредете в намаслена тава. Намажете с останалото масло отгоре и залейте със заливката.
Турският бюрек се пече на 200 градуса за около 40 минути до зачервяване.