Много бърза за приготвяне и с богат плътен вкус. Ще свърши за минути!
За блата: Разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи захарта и се получи пухкав крем. След това, без да изключвате миксера, добавете брашното и бакпулвера и бийте, докато хубаво се поемат от яйцата.
Прехвърлете сместа в тава с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене, и печете на 180 градуса, докато блатът се зачерви.
Охладете готовия блат и го разрежете хоризонтално, за да се получат два блата.
За крема: сложете млякото в тенджера на огъня, като отделите малко за разтваряне на нишестето. В млякото, което е на огъня, добавете захарта и когато започне да ври, на тънка струйка прибавете разтвореното нишесте и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете крема настрана да се охлади.
Когато е студен, добавете вътре халвата, предварително намачкана с вилица, и разбъркайте на ръка или с миксер, за да се смеси хубаво с крема.
За сиропа: поставете млякото и шоколада на слаб огън и с непрестанно разбъркване оставете шоколада да се разтопи.
Когато е готово, започнете да сглобявате тортата: вземете единия блат и върху него разпределете половината от сиропа, върху сиропа изсипете целия крем, а върху крема поставете втория блат. Сиропирайте и него с останалия сироп.
Накрая завършете с украсата от разбита със студеното мляко сметана.
Отгоре може да покриете с кокосови стърготини, настърган шоколад и няколко лешника.
Бяла зимна торта с крем от халва
10 Януари 2016
10163
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари