Бяла крем супа от риба
22 Септември 2012
10794
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
120 г перки и глава от прясна риба
10 г /малко парче/ моркови
10 г /малко парче/ керевиз
10 г /1/2 брой/ корени от магданоз
10 г /1/4 малка глава/ лук
10 г /непълна супена лъжица/ брашно
30 мл /1/2 кафена чашка/ прясно мляко
1/4 жълтък
няколко зърна черен пипер
киселина по вкус
дафинов лист
30 г бял хляб
сол
Остатъците от риба се варят във вода с лука, корените, дафиновия лист, черния пипер и солта. Бульонът се прецежда и рибените остатъци се връщат в него, а зеленчуците се пасират. Прави се светла запръжка от брашното, млякото и маслото. Супата се поднася с изпържени кубчета хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари