Бяла мусака
18 Януари 2015
34866
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. пилешко филе
400 гр. пресни гъби
30 гр. масло
1,5 супена лъжица брашно
300 мл прясно мляко
100 гр. заквасена сметана
150 гр. кашкавал
Нарежете месото на тънки пържоли, след това ги изтънете с чук за пържоли и ги осолете. Всяка пържола запържете в малко олио, колкото да се оцвети, след това ги извадете и в същото олио задушете гъбите. Направете сос бешамел - разтопете маслото, в него запържете брашното, добавете прясното мляко и щом кипне, добавете и заквасената сметана.
Намажете тавичка с масло и поръсете с галета, а след това подредете на дъното ред пилешко месо, ред гъби, след това сос бешамел. Повторете с по още един ред от продуктите, а най-отгоре настържете кашкавал и поставете във фурната да се запече.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари