Бяла пица със сьомга и сметана
22 Декември 2011
10627
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
тесто за пица
40-50 мл течна готврска сметана
100-120 г пушена сьомга
1 малка глава червен лук
50 г сирене Пармезан
кашкавал за поръсване
сол
Тестото се разстила на тънко в тава с диаметър 30-35 см. Намазва се със сметаната, разбъркана с щипка сол и 1 ч.л. вода. Лукът се нарязва на тънко и се разпределя отгоре. Пицата се слага за десетина минути в предварително загрята на 180-200С фурна, като не трябва да се опича, а тестото да стане полуготово (да се внимава лука да не се запече). Пицата се изважда от фурната, отгоре се разпределя нарязаната на тънко и накъсана на парченца сьомга. Поръсва се с малко настърган пармезан и най-отгоре се поръсва с кашкавал обилно. Връща се във фурната и се допича.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари