3 скилидки чесън
зехтин
босилек /1 с.л.сушен или връзка пресен/
1 червена чушка
600 гр. домати от консерва
600 гр. филета бяла риба
шепа черни маслини
сол и черен пипер на вкус
оцет
Обелете чесъна. Измийте босилека и го накъсайте на листенца. Загрейте 2-3 с.л. зехтин за готвене в дълбок тиган, на среден огън. Запържете за кратко чесъна. Добавете чушка цяла, но набодена предварително с вилица, за да не се пръсне, докато я пържете. Махнете от огъня, след като чесънът омекне. Изсипете доматите в тигана, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Оставете соса да къкри около половин час. Извадете чушката и намачкайте доматите с вилица. Сложете 1 ч.л. оцет.
Загрейте фурната на 220 градуса.
Изсипете соса в тавичка. Поръсете филетата риба със сол и черен пипер от двете страни. Сложете ги в тавичката и ги покрийте с част от соса. Добавете почистените от костилките маслини, а най-отгоре листата босилек.
Печете 15-20 минути.