Бяла яхния с чушки и сирене
28 Ноември 2012
21794
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарязваме чушките на кръгчета или друга форма по желание. Натрошаваме сиренето и го овалваме в брашното. Запържваме или задушаваме чушките в олиото за около 4-5 минути, добавяме брашненото сирене и объркваме. Наливаме млякото (може да се използва вода), объркваме хубаво и оставяме да покъкри на слаб огън до омекване на чушките и получаване на желаната гъстота на яхнията. Накрая добавяме сол, според солеността на сиренето.
Поднесете яхнията със ситно нарязан пресен лук (магданоз), по желание може да добавите и царевични зърна от консерва.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари