800 грама бяло пилешко месо
400 грама гъби
1 чаена лъжичка смлени чушки
200 мл сметана
150 грама брашно
150 грама кашкавал
50 мл. олио
смес от подправки, сол и черен пипер по желание
За сос бешамел:
80 грама маргарин
3 супени лъжици брашно
500 мл прясно мляко
риган
смес от подправки и черен пипер
Пилешкото се нарязва на малки пържоли и се изтънява с чук за месо. Подправя се на вкус и се натрива от двете страни с брашно. Запържва се в сгорещено олио, докато пържолките се зачервят.
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в малко олио. Изваждат се от мазнината и се оставят да се охладят. След това се се смесват със сметаната.
На дъното на огнеупорен съд се слага малко олио и отгоре се нарежда запърженото пилешко. Добавят се гъбите и сметаната. Пече се в предварително загрята фурна на 200 º C за 15 минути.
Месото се вади от фурната и се залива със соса башамел, след което се наръсва с настърган кашкавал. Запича се до зачервяване.
За сос бешамел:
В дълбока тенджерка се разтопява маргаринът и след това се добавя брашното и се запържва за кратко. Налива се мляко, добавят се риган и подправки на вкус, след което сосът се вари на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато се получи необходимата плътност.