Бял мус в тъмна шоколадова купа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бял мус в тъмна шоколадова купа
Бял мус в тъмна шоколадова купа
admin
Добавена от: admin
12570
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г тъмен шоколад с поне 65% какао, начупен на парченца
250 г бял шоколад, начупен на парченца
60 г масло
60 мл сметана
бадеми, малини или други ядки и плодове за гарниране

Дъното от външната страна на няколко чаши за кафе се обвива с тънка полиетиленова торбичка или алуминиево фолио.
Тъмният шоколад се разтопява на водна баня. Когато стане гладък, се охлажда при непрекъснато разбъркване до 33° С. Дъното на всяка чашка се потопява в шоколада и се обръща нагоре да се втвърди. Процедурата се повтаря още веднъж, за да стане шоколадовият слой по-плътен. Когато шоколадът е добре втвърден, внимателно се обелва фолиото от дъното на чашата. Фолиото се отстранява и остава само шоколадовата чашка.
Белият шоколад, сметаната и маслото се затоплят на слаб огън при непрекъснато разбъркване. Когато сместа стане хомогенна, се охлажда и се разбива с миксер на крем.
Белият шоколадов крем се шприцова в приготвените шоколадови чашки. Може де се гарнира с малини, ядки или настърган шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft