Бял шоколадов мус с Бейлис
30 Януари 2013
19124
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 мл бита сметана
200 гр бял шоколад
2 яйца
2 жълтъка
1 пак ванилова захар
5 с.л. бейлис
Разбитата сметана сложете в хладилника. Настържете шоколада на едро ренде и го разтопете на водна баня. Паралелно на друга водна баня разбийте яйцата, жълтъците и ваниловата захар, докато станат на пухкава пяна. Махнете от котлона и сложете в по-голям съд със студена вода и продължавате да бъркате, докато изстине. Добавете разтопения шоколад, ликьора и битата сметана и внимателно разбъркайте. Пресипете в подходящи чаши или десертни купички и оставете поне 3 часа в хладилника, за да се стегне. Готовия мус поднесете поръсен с малко какао, настърган шоколад или коктейлни черешки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари