Какво ще бъде празничната трапеза, ако на нея няма красива салата?! А най-хубаво би било, ако тя е колкото обилна, толкова и вкусна!
Салатата на свекърва ми с говеждо месо – е една от най-добрите предложения за всички поводи и празници. Тя изглежда невероятно, а добрата комбинация от продукти неизменно ще се услади на гостите ви.
Леката кисела ябълка така добре ще допълни вкуса на месото! В най-скоро време се възползвайте от рецептата!
Салата с телешко и моркови
Многослойната салата ще изглежда много добре в прозрачен съд. А за да я оформите, може да се възползвате форма за печене с махащо се дъно.
Необходими продукти:
400 грама варено говеждо месо
400 грама картофи, сварени с кожата
400 грама варено цвекло
300 грама моркови
1 голяма кисела ябълка
250 грама майонеза
сол на вкус
зелени подправки за украса
Начин на приготвяне:
Свареното в подсолена вода говеждо нарежете на тънки ивици.
Охладените варени зеленчуци се обелват и настъргват на едро ренде. Ябълката се обелва и също се настъргва. Морковите се нарязват на не много големи ивици.
Подредете слоевете салата в следния ред: месо, ябълка, майонеза. След това сложете равномерен слой от настъргани картофи, намажете ги с майонеза, след това идва ред на цвеклото, накрая се подреждат морковите. Изсипете останалата част от майонезата върху салатата и украсете с нарязани свежи билки.
Поставете салатата в хладилник за 4 часа, за да може съставките добре да поемат едни от други.
Вижте как точно се приготвя във видеото: