Бях на гости на една приятелка в Инстанбул, каква вкусотия ми спретна само, още си мисля само за нея

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бях на гости на една приятелка в Инстанбул, каква вкусотия ми спретна само, още си мисля само за нея
Бях на гости на една приятелка в Инстанбул, каква вкусотия ми спретна само, още си мисля само за нея
168698
Бях на гости на една приятелка в Инстанбул, каква вкусотия ми спретна само, още си мисля само за нея
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата е една от най-лесните за турско пиде. Най-хубавото е, че продуктите не са толкова скъпи и всеки може да се поглези.

Тази рецепта я знам от едни приятели, които живеят в Истанбул.

Наскоро им бях на гости и те ме нагостиха с тази страшна вкусотия.

 

Помолих ги за рецептата и те ми я дадоха.Сега реших да я споделя с вас.

 

Ето ги продуктите за това кулинарно изкушение:

2 ч.ч. хладко прясно мляко

2-3 щипки захар1 пак. суха мая


брашно, колкото поемесол

кашкавал

масълце

 

В пр. мляко сложете маята и захарта. Добавете брашното и солта. Омесете тесто и оставете да втаса. След половин час тестото трябва да е готово.

В него сложете масло и кашкавал, предварително нарязани на парченца.Оформете топка. В средата направете малко кладенче.

След 20-ина минути изпечете пидето. Пидето с кашкавал е най-вкусно, когато се консумира веднага след като се изпече.

Може да се сервира с кана айрян.

 

 
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft