Колкото и да сме се старали преди празника, на Великден не успяваме да изядем цялото количество приготвени козунаци, сладки и великденски яйца . В резултат остават големи количества храна, които след това се чудим какво да правим.
Всъщност повечето от нас слагат красивите боядисани яйца в купа на масата. Дали обаче е хубаво след това да ядем от тях?
Оказва се, че не. Трябва да държим яйцата в хладилника, ако не искаме да ни застигне разтройството.
Дори съветът е да се държат не на вратата, а вътре в хладилника. Така, ако яйцата са твърдо сварени, могат спокойно да бъдат консумирани в продължение на седмица.
Извън хладилник сварените яйца могат да се съхраняват само няколко часа.
Свежа идея е да използвате яйцата в някои видове салати или за приготвянето на други ястия - в сайта ни може да намерите много предложения за рецепти с великденски яйца.