Олиото и водата слагаме в съд на огъня да се загреят. Щом сместа заври, сваляме съда от котлона.
Брашното смесваме с бакпулвера. Добавяме сместа в преварената вода и бъркаме много добре, така че да не се образуват бучки. Оставяме сместа да се охлади.
Изстиналото тесто изваждаме от съда и измесваме върху набрашнен плот.
За плънката: настъргваме ябълките и ги слагаме в подходящ съд на слаб огън. В тях добавяме захарта. От време на време бъркаме, докато се изпари водата. Сваляме съда от огъня. Към ябълките добавяме орехите, канелата и ванилията и разбъркваме добре.
От тестото оформяме топчета с размера на орех. Топчетата разплескваме върху дланта си и в средата слагаме по 1 чаена лъжичка от плънката. След това затваряме тестото около плънката и отново оформяме топчета.
Подреждаме сладките в тава, покрита с хартия за печене. Печем ванилките на 180 градуса около 20 минути.
Още топлите ванилки овалваме в пудра захар.
Ванилки с ябълка
10 Май 2014
18044
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари