2 чаени чаши брашно
2 яйца
½ чаена чаша масло
1 чаена чаша захар
½ чаена чаша прясно мляко
1 бакпулвер
1 есенция ванилия или 2 пакетчета ванилия на прах
100 гр. шоколадов чипс (ако нямате, може да замените с нарязан на дребно 1 шоколад без ядки)
Брашното се пресява предварително, заедно с бакпулвера.
Яйцата се разбиват на крем, заедно със захарта, и към тях постепенно се добавят предварително разтопеното краве масло и прясното мляко (на стайна температура).Към течните съставки постепенно се добавя размесеното с бакпулвера брашно при постоянно разбъркване (брашното се добавя лъжица по лъжица). В специална тавичка за мъфини (или индивидуални формички, предварително намазани с масло) се изсипва по малко от тестото, така че да се запълни около 3/4 от височината на формичките. Шоколадовият чипс се поръсва върху мъфините, като се разпределя по равно. Мъфините се пекат на предварително загрята до 180 градуса фурна до готовност - не трябва да се препичат!