Ванилов крем без брашно и нишесте, е сега ви скрихме шапката, нали?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ванилов крем без брашно и нишесте, е сега ви скрихме шапката, нали?
Ванилов крем без брашно и нишесте, е сега ви скрихме шапката, нали?
104085
Ванилов крем без брашно и нишесте, е сега ви скрихме шапката, нали?
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичаме хубав крем дали придружаващ торта, вкусен сладкиш или просто като кремче, но за съжаление в повечето пъти е прекалено калоричен и гледаме да го избягваме. Но днес ще ви предложим един диетичен вариант, който определено ще ви спести грижи относно теглото ви.

Кремът - често срещан компонент от сладкиши. Но за безглутенови десерти, направени без брашно, пълнежът трябва да е подходящ. Предлагаме да направите  яйчен крем на базата на сладък английски сос .

Безглутеновият крем, без брашно и нишесте , е много деликатен и ароматен. Може да се използва за слоеве от различни десерти, включително и по време на диета. И можете да го хапвате като самостоятелно ястие. Ако искате да направите английски сос , не използвайте масло изобщо и намалете количеството захар до 50 гр.

или заменете с подсладител или стевия

 

съставки

Яйце 1–2 бр.

захар 150 g

Ванилия 1 ч. Л.

мляко 100 ml

масло 120 g

 

подготовка

Едно голямо яйце или две по-малки по размер разбийте с бъркалка с ванилията и захарта. Достатъчно е да се разбие, докато захарта се разтвори, а не непременно до пухкава маса.

безглутенов крем
Загрейте млякото до температура 35-40 градуса и постепенно изсипвайте яйчната смес, като разбърквате с размахване. 

безглутенов крем
Постоянно се разбърква, докато се сгъсти хубаво. След това добавете кубчета омекотено масло, разбърквайте, докато се разтвори. 

безглутенов крем
Оставете масата да се охлади и за да избегнете коричка покрийте повърхността на крема с прилепващо фолио. След това прехвърлете десерта в купата за сладолед или буркан.

безглутенов крем

Приготвената маса може да се използва веднага или да се съхранява в хладилник до два дни в плътно затворен стъклен съд. Такъв яйчен крем е чудесно подходящ за пълнеж на торта „Наполеон“ , класическа медена торта , както и за пълнене на кексове, еклери, профитроли и каквото се сетите. Запазете рецептата в отметки и със сигурност ще я споделите с приятели си в социалните мрежи!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft