Ванилов пудинг кейк

22 Декември 2011
10139
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Млякото се сварява. Като заври се добавят захарта, солта и ванилията. Тенджерата се захлупва, за да не изстива. В дълбок съд се разбиват яйцата и върху тях се изсипва наведнъж млякото. Прецежда се през марля в съд намазан с масло, който се поставя в друг по-голям съд с вода и се пече на водна баня. Изважда се и се оставя докато изстине водата от втория съд. Обръща се в красива чиния. За да не се напука кремът, трябва да е напълно изстинал.
Поднася се, украсен с плодове според сезона и поръсен с пудра захар, или просто полят със сладък сос по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари