5 млади тиквички
700 гр. мляно месо (телешко/говеждо)
1 връзка магданоз
3 глави лук
1 кафена чашка ориз
2 яйца
на вкус - сол и черен пипер
Вместо с традиционните зелеви или лозови листа следващия път пригответе сармичките с прясна тиквичка - стават божествени!
1. Обелете тиквичките и издълбайте средата им. Запържете нарязания лук, добавете месото с подправките и пържете още 10 минути. Накрая добавете ориза и накълцания магданоз, и разбъркайте хубаво.
2. С изпърженото месо напълнете тиквичките и ги подредете в тенджера с отвора една към друга. После добавете една чаша вряща вода и ги варете на тих огън покрити с капак около 20 минути, след което ги обърнете и варете още 20 минути.
3. Сварените тиквички залейте с разбитите яйца и изключете печката като ги оставите на котлона още 5 минути да се доварят. Дръпнете настрана и поднесете топли.
Отлично си подхождат с пресен чесън или таратор.