Варена тиква
21 Ноември 2013
63780
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Разрежете тиквата на половина, след което изгребете семките и влакнестата част с лъжица. Нарежете на различни по форма парчета, така че да могат да се подредят в голяма тенджера. Подберете няколко малки дървени летви, широки около 2—3 см, измийте ги добре и ги наредете на дъното на тенджерата, в която ще варите. Налейте вода, колкото да покрие летвичките, след което върху тях подредете парчетата тиква. Варете около 30—40 мин на тих огън, докато тиквата омекне добре. Долейте още вода, така че тенджерата да не остава суха! Оставете готовата тиква да изстине, след което поднесете поръсена със захар на вкус. По желание поръсете с орехи и канела.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари