Вареники с извара и сметана
8 Май 2012
16837
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Изварата се претрива през сито или се разбива с миксер. Добавят се разбитите яйца, захарта и солта и се разбърква добре.
От брашното, яйцето, солта и водата се замесва еднородно еластично тесто и се оставя да престои около 40 минути. Тестото се разточва и с форма или чаша се изрязват кръгчета. В средата им се поставя по малко от пълнежа, сгъват се на две и се съединяват краищата – да се получи полумесец.
Така приготвените вареники се варят в подсолена вода при умерено кипене 5-7 минути, докато изплуват на повърхността. Изваждат се с решетъчна лъжица, изцеждат се в гевгир, поставят се в съд, заливат със сгорещено краве масло и се разбъркват за да не залепнат. Поднасят се със сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари