1. Замесва се тесто от всички съставки с хладка вода, след което се оставя да втаса.
2. Тавичката се покрива с хартия за печене или се намазва с масло.
3. След като тестото втаса, се премесва и се разточва кора с дебелина 1-1,5 см.
4. Поставяме вода на огъня да заври.
5. От тестото се изрязват големи кръгове с чинийка или форма с диаметър 10 см, а в средата им се правят по-малки кръгове с чашка от ракия.
6. Всяко така оформено ѓеврече се поставя във вряща вода за кратко, за около 10-15 секунди.
7. Изваждат се с вилица и се поставят веднага в сусам, в който се овалват добре и от двете страни. Работи се много бързо, но внимателно.
8. Веднага след това гевречетата се слагат в тавата. Пекат се на 230-250 градуса, докато се зачервят.
Забележка :
При замесването на тестото може би няма да ви трябва цялото количество вода, или пък ще ви трябва повече, но това зависи от брашното.