Варен език с млечен сос

вход през zajenata.bg
Варен език с млечен сос
admin
Добавена от: admin
24486
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Почистеният език се поставя да ври, като се посолява на вкус и му се прибавят зеленчуците и дафиновият лист (ненарязан). Ври, докато омекне добре. Приготвя се сосът: Запържва се брашното с 1 с.л. масло и червения пипер (кърито), загасява се с малко оцет и се залива с 1 ч. ч. от бульона, в който се е варил езикът. Разбърква се с тел, прибавя се 1 ч. ч. кисело мляко и ври още 10-15 мин., след което се пасира с малко масло. По желание към соса могат да се прибавят и отцедените при варенето на езика зеленчуци, преди да се пасира. Готовият сос се наръсва с малко ситно нарязан магданоз. Свареният език се нарязва на филийки, подрежда се в чиния и се гарнира с ориз пилаф, приготвен с бульона от сваряването на езика. Оризът се сервира заедно с езика и се полива с приготвения сос, който по желание може да се поръси с малко смлян червен пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft