Вари ги, печи ги, все са вкусни! Ама вкъщи най ги обичаме с чесънче: Преяждащи патладжани с...
25 Август 2016
11174
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всеки си има любим начин да ги приготвя. Днес решихме да приготвим за вас патладжаните с пикантен чеснов сос.
Чудесни са с пресен хляб, но внимателно - водят до преяждане!
Продукти:
2 с.л. олио
4 с.л. чили сос
2 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън
кориандър на вкус
сол на вкус
Приготвяне:
- Нарежете патладжаните по дължина на филийки и посолете. Оставете ги да престоят 20 минути, за да си пуснат горчивината. След това измийте и подсушете.
- Изпържете ги в тиган с малко олио до златисто кафяво - 1 супена лъжица мазнина е достатъчна.
- Смесете 1 супена лъжица олио с лимоновия сок и чили соса. Сложете соса на котлона и оставете да заври, след което добавете счукания чесън.
- Сега поръсете със соса патладжаните в тигана. Трябва да се позадушат с него в продължение на 2-3 минути. Готово!
- Поднесете ги поръсени с пресен кориандър
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари