600 г тофу, нарязано на малки кубчета
2 с.л. зехтин (олио)
2 склидки чесън, ситно нарязани
2 глави лук, ситно нарязани
2 големи домата, обелени, изчистени от семките и нарязани на кубчета
2 зелени пиперки, нарязани на ситно
4 гъби, нарязани на резенчета
1 морков, настърган на едро
200-300 гр. броколи, предварително бланширано и нарязано на розички
2 ч.ч. вода
1 дафинов лист
сол, черен пипер на вкус
3 с.л.краве масло
1/2 ч.ч кетчуп
връзка магданоз
Задушаваме лука и чесъна в дълбок тиган (тенджерка) със зехтина за 3-4 мин. Добавяме доматите, пиперките, гъбите, моркова и броколито и задушаваме за още 3-4 мин. Добавяме водата и дафиновия лист, похлупваме съда с капак и оставяме ястието да поври на тих огън за 15 мин. Добавяме останалите продукти и готвим за още 15-тина минути, като внимателно разбъркваме от време на време. Сваляме ястието от огъня, изваждаме дафиновия лист. Сервираме готовия сос както топъл, така и студен към всякакъв вид паста, кускус, ориз и пр. Отгоре наръсваме с накълцан на едро магданоз.