1 п. спагети
300 гр. гъби
200 гр. кашкавал
2 гл. лук
4 -5 ск. чесън
300 мл. доматено пюре
3 кисели краставички
чубрица
черен пипер
щипка захар
магданоз
къри
сол
олио
Сваряват се спагетите в подсолена вода с 1 с.л. олио.
Когато са готови се изсипват в гевгир и се измиват под струя течаща вода. Оставят се да се изцедат.
Докато се варят спагетите, се подготвят продуктите за соса.
На много ситно се нарязват лука и чесъна, краставичките - на кубчета, гъбите - на ивици.
В загрята мазнина първо се запържват лука и чесъна, след което се прибавят гъбите и киселите краставички.
Бъркат се около 5 минути и се изсипва доматеното пюре, слагат се подправките и се оставя соса да ври 15 минути. Малко преди да се свали от котлона се прибавя магданоза нарязан на ситно.
Спагетите се разпределят в порционни чинии. Върху тях се сипва от горещия сос и се настъргва кашкавалът.