1 глава лук, ситно накълцана
долната половина от 1 малка тиква цигулка, обелена и нарязана на кубчета
200 г сварени кестени, нарязани
4 листа салвия, накълцани, и още няколко листа за сервиране
200 г микс див ориз и ориз басмати
500 мл зеленчуков или пилешки бульон
2 с.л. зехтин
25 г пармезан или вегетарианската му версия (настърган)
Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). В тавичка сложете лука, тиквата и кестените със зехтина, накълцаната салвия и подправките. Объркайте добре с ръце. Запечете, докато тиквата започне да става кафява по краищата. Може и да запържите всичко в голям тиган.
Добавете ориза и объркайте добре. Пресипете в тенджера и налейте бульона. Оставете да къкри, докато оризът се свари и поеме бульона. По желание добавете пармезана и прехвърлете в съд за печене. На този етап може да охладите ястието и да го запазите до ден. За да го завършите, загрейте силно грила и запечете, докато хване кафява и хрупкава коричка.