Рецептата за бисквитките е много стара - от онези прашни тетрадки с рецепти, които бабите ни отваряха само по празниците. Тези великденски пупи, приготвяни традиционно в Струмския край, са много бързи и лесни, а вкусът им ще ви зарадва приятно.
Захарта се разбива на ръка с яйцата ръчно. Содата и бакпулверът се угасяват в киселото мляко, след което се слагат при яйцата. Добавя се постепенно пресятото брашно и се замесва меко тесто. Тестото е лепкаво, но с намазнени ръце хубаво се доомесва. От него се късат топки и се сплескват върху дланите, така че да се образува нещо като питка. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със захар. Пекат се на 180 градуса около 15 минути, след което фурната се намалява на 160 градуса и се допичат - общо около половин час, зависи от фурната.
Великденските пупи на баба
3 Май 2016
26013
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари