Великденски венчета
17 Април 2013
15867
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От всички продукти (без боядисаните яйца) се замесва меко тесто и се оставя на топло да втаса, за около 30 минути. След това от тестото се късат топки, които без да се месят допълнително, се оформят на дълъг фитил (около 30 см), усукват се и се завиват на венче (охлювче), като краят се подпъхва отдолу. Така получените венчета се нареждат в тава на разстояние едно от друго. В средата на всяка кифличка се забожда по 1 боядисано яйце. След като втасат, се намазват с жълтък и се пекат в умерена фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари