В 100 мл. хладко мляко се разтваря маята с 1 чаена лъжичка захар и 1 супена лъжица брашно. Оставете да втаса.
В дълбок съд поставете течните съставки - яйцето, останалата част от млякото, втасалата мая, след това добавете брашното, двата вида захар, солта и накрая - маслото. Месете с миксер с бъркалките за тесто или с кухненски робот. Тестото е меко и лепкаво. Покрийте с кърпа и оставете да втасва на топло 30-40 минути.
След като втаса тестото, прехвърлете го върху набрашнен плот и с набрашнени длани оформете на дълга пръчка. Режете от тестото и оформяйте топки - 8 топки с тегло около 80 гр. и 8 топки с тегло около 40 гр.
Вземете една от големите топки и с ножица или остър нож направете разрез от края към средата, 2/3 от тестото трябва да е отрязано. Поставете в тава върху хартия за печене и леко разширете краищата. С малкото топче направете същото, разрежете от края към средата и го поставете между двата края на голямата топка в тавата (виж снимката). С пръсти оформете хубаво ушите на зайчето. Същото се повтаря и с останалите части от тестото.
За очички и носле използвайте стафидите, предварително ситно нарязани.
Оставете зайчетата да втасат около 10-ина минути.
Включете фурната да се загрява на 200 градуса.
Втасалите зайчета намажете с разбит жълтък с малко мляко и ги поставете да се пекат около 12-15 минути.
По желание можете да сложите в тестото и настъргана кора от лимон. Получават се ароматни, вкусн и изкючително меки кифлички.