Продуктите са приблизителни:
сурови яйца
олио
брашно или смлени орехови ядки
кексово тесто, предварително приготвено по любима Вааша рецепта
морска сол
за украса: шоколадова глазура, захарна или цветна глазура
Направете дупчица с остър нож или игла в суровите яйца откъм острия край и издухайте съдържанието им (него може да използвате за кексовото тесто).
Измийте добре черупките, подсушете ги, намажете ги отвътре с олио и ги поръсете с брашно или със смлени орехови ядки. Сипете вътре кексовото тесто, като внимавате да не зацапате черупките отвън. Напълнете ги до 5 мм от ръба. Почуквайте леко по дъното и по стените, за да се слегне тестото.
В тава насипете дебел слой морска сол. Сложете отгоре пълните черупки, като ги закрепвате добре в солта. Печете на фурна кексчетата 20-30 мин. при 200 градуса. Готовите яйца може да боядисате след изпичането. По желания можете да ги поднесете с черупките или да ги обелите. „Голите“ кексчета можете да оваляте в шоколадова глазура, да ги напръскате с нея, да ги украсите с бяла захарна или цветна глазура – според фантазиите и предпочитанията си.