Великденски кексчета-яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Великденски кексчета-яйца
Великденски кексчета-яйца
admin
Добавена от: admin
11783
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Продуктите са приблизителни:
сурови яйца
олио
брашно или смлени орехови ядки
кексово тесто, предварително приготвено по любима Вааша рецепта
морска сол
за украса: шоколадова глазура, захарна или цветна глазура

Направете дупчица с остър нож или игла в суровите яйца откъм острия край и издухайте съдържанието им (него може да използвате за кексовото тесто).
Измийте добре черупките, подсушете ги, намажете ги отвътре с олио и ги поръсете с брашно или със смлени орехови ядки. Сипете вътре кексовото тесто, като внимавате да не зацапате черупките отвън. Напълнете ги до 5 мм от ръба. Почуквайте леко по дъното и по стените, за да се слегне тестото.
В тава насипете дебел слой морска сол. Сложете отгоре пълните черупки, като ги закрепвате добре в солта. Печете на фурна кексчетата 20-30 мин. при 200 градуса. Готовите яйца може да боядисате след изпичането. По желания можете да ги поднесете с черупките или да ги обелите. „Голите“ кексчета можете да оваляте в шоколадова глазура, да ги напръскате с нея, да ги украсите с бяла захарна или цветна глазура – според фантазиите и предпочитанията си.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft