Великденски козунак в машината за хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Великденски козунак в машината за хляб
Великденски козунак в машината за хляб
admin
Добавена от: admin
212579
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

125 мл. прясно мляко, хладко
3 големи яйца, разбъркани, със стайна температура
150 гр. захар
100 гр. масло, размекнато
щипка сол
1 с.л. ром (или есенция)
настърганата кора от 1/2 лимон
1 ч.л. екстракт ванилия
560 гр. брашно, пресято
12 гр суха мая = 1 3/4 пакетче суха мая (по 7 гр.)
100 гр. светли стафиди
2 с.л. ром
малко разбит жълтък за намазване
захар за поръсване
филирани бадеми - по желание, за поръсване

Накиснете предварително стафидите в 2 с.л. ром за около 20 мин. След това отцедете, подсупете с домакинска хартия или кърпа и оваляйте в брашно.
След това започнете да слагате продуктите в машината за хлаб в следната последователност: хладкото мляко, с разбърканите в него яйца, захарта, щипка сол, настърганата кора, захарта, маслото, ванилията и рома. Отгоре изсипете предварително два пъти пресятото брашно. Най-отгоре изсипете сухата мая. Количествата продукти в рецептата са достатъчни за 1000 гр-ва програма.
Нагласете на програма за сладък хляб (с три периода на втасване) и тегло 1000 гр. Стафидите се добавят след звуковия сигнал на машината - преди третото втасване. След като започне печенето (1 час преди края на програмата), отворете капака и намажете отгоре с разбит жълтък и поръсете със захар и филирани бадеми.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft