Великденски курабийки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Великденски курабийки
Великденски курабийки
admin
Добавена от: admin
29687
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500-600 гр. брашно
1 кубче мая
1 с.л. захар
3 равни с.л. сол
1 жълтък
150 гр. зехтин
250 гр. вода (хладка)
100 гр. маргарин (за намазване)

В дълбок пластмасов съд поставяме предварително пресятото брашно, солта, захарта. 
Разбъркваме и добавяме шупналата мая. Добавяме олиото и водата, и замесваме тесто, което трябва да е доста меко. 
Разделяме тестото на три равни парчета и веднага започваме с подготовката на кифличките. 
Не оставяме тестото да почива. 
Разточваме кора от първата топка и изрязваме фигурки с формички. 
Намажете готовите курабийки с жълтък, разбит с капка олио и малко сол, и ги подредете в намазнена тава. Украсете със зрънца черен пипер. 
С чаша може да оформите пилета, лебедчета, зайци. 
Вземете едно кръгче от тестото и с чаша разрежете на половина, за да се получи полукръг. 
От плоската страна нарежете на три ленти, без да прерязвате, и от най-голямата оформете шията на лебеда. Украсете със зърна черен пипер за очички. 
Отново намажете с разбит жълтък, поставете парченце маргарин и пъхнете във фурната.
Когато се зачервят курабийките, извадете ги. Пекат се бързо. 


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft