Великденски сладки с маргарин
7 Април 2012
97767
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 бр. яйца
250 г маргарин
500 г кисело мляко
3 ч.ч. захар
1 ч.л. сода
20 г амонячна сода (2 пакетчета)
4 бр. ванилии
брашно около 1.5 кг
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се нестопеният маргарин, после млякото с разтворената в него амонячна сода, ванилиите и брашно за средно меко тесто. Омесва се и се оставя в хладилник за 2 часа.
От тестото се оформят топчета, потапят се от едната страна в захар, нареждат се на разстояние в намазана тава и се пекат на умерена фурна до бледо розово.
Курабийките са много трайни и стават по-вкусни, колкото повече престоят. Могат да се съхраняват в метална, добре затворена кутия, до няколко седмици.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари