За пандишпана:
7 яйца
7 с.л. захар
4 с.л. брашно
4 с.л. прясно мляко
4 с.л. какао
4 с.л. олио
1 бакпулвер
За плънката:
200 гр. счукани орехи
200 гр. шоколад
250 гр. маргарин
150 мл прясно мляко
100 гр. захар
За декориране:
150 гр. цветни захарни пръчици
500 гр. фондан
За пандишпана:
Разбиват се на пяна яйцата със захарта. Без да се престава с биенето, се добавят млякото и олиото. Миксерът се изключва и в сместа се добавят брашното, какаото и бакпулверът.
Фурната се загрява на 200 градуса.
Тестото се пече в тавата от фурната, покрита с хартия за печене, около 20 мин.
За плънката:
В купата на огъня се поставят шоколадът, млякото и захарта. Бърка се непрекъснато, докато се разтопят и шоколадът и захарта.
Сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
Маргаринът се разбива на пяна и в него се добавя предходната смес.
След като съставките се съединят, се добавят и орехите.
Щом се изпече блатът, се обръща върху работния плот и от него се изрязват с формички яйца.
Всяко яйце се разрязва наполовина и половинките се съединяват, като се мажат с крема отдолу и се слепват. След това страните им се овалват в захарните пръчици, а горният слой от сладките може също да се намаже с малко крем и да се украси с фондан, изрязан във формата на яйце. Украсата е по желание.
От това количество излизат 35-40 яйца.
А останалата пандишпан, че няма да се използва могат да се смесват с предварително готов пудинг по обичайния начин и да се постави в правоъгълен калъп и ще получите още един десерт