Тестото е меко като памук, а зайчетата се приготвят само за 15 минути!
Брашното се пресява и се прехвърля в купа за месене.
Маята се разтваря в млякото и когато шупне, се прехвърля в брашното.
Солта се поръсва по краищата на съда, а бакпулверът се смесва с брашното и олиото.
Омесва се тесто, като постепенно се добавя топлата вода, докато се замеси хубаво меко тесто.
Тестото се прехвърля веднага на работната маса, премесва се и се разделя на топки.
В случая - 10 топки, от които се получават 10 зайчета.
Вземаме едно топче и отделяме от него тесто за опашката, ушите и главата.
Останалото тесто разтегляме между дланите си на дълго въже и го навиваме на охлювче.
Върху охлювчето прикрепяме главата, ушите и опашката.
Очичките се оформят със зърна черен пипер.
Зайчетата се намазват с разбито яйце, в което сме прибавили малко сол и олио, и веднага пъхаме във фурната.