Великденско руло с шунка, кашкавал и яйца - звездата на великденската трапеза! Никой не докосва козунака, ако го опита:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Великденско руло с шунка, кашкавал и яйца - звездата на великденската трапеза! Никой не докосва козунака, ако го опита:
Великденско руло с шунка, кашкавал и яйца - звездата на великденската трапеза! Никой не докосва...
1583
Източник: За Жената
Великденско руло с шунка, кашкавал и яйца - звездата на великденската трапеза! Никой не докосва козунака, ако го опита:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе това ефектно и много вкусно Великденско руло с шунка, кашкавал и яйца  за празниците. 

Вкусно предястие, което светкавично изчезва от масата.

Ако все още не сте го пробвали, определено си заслужава!

Ето необходимите продукти:

Великденско руло с шунка, кашкавал и яйца

Продукти:

  • 12 филийки сирене
  • 100 г настърган кашкавал
  • 100 г топено сирене
  • 100 г масло
  • 8 филийки шунка
  • 5 яйца
  • 1 ч. л.
горчица
  • 1 връзка ситно нарязан магданоз
  • сол
  • смлян черен пипер
  • Приготвяне:

    Включета фурната на 180 °C. 

    Сварете яйцата до твърдост.

    Оставете да изстинат и след това обелете.

    Застелете тава с хартия за печене и намажете хартията с малко олио.

    Върху нея нареждаме една до друга филийките сирене .

    филийки сирене върху тава

    Снимка: YouTube

    Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.

    Пече се около 3-4 минути.

    Оставете да изстине.

    платка от сирена

    Снимка: YouTube

    Разделете сварените яйца на жълтъци и белтъци в купа.

    Нарежете белтъците на ситно.

    Смесете жълтъците с размекнатото масло, горчицата и солта. 

    Смесете белтъците с топеното сирене, солта, черния пипер и магданоза.

    Поставете кашкавалената кора заедно с хартията за печене върху работна повърхност.

    Намажете сместа с белтък върху 3/4 от повърхността.

    Отгоре се нареждат филийките шунка, след което се наслоява сместа с жълтъците.

    слоеве руло

    Снимка: YouTube

    С помощта на хартията за печене навийте стегнато на руло.

    руло сирене

    Снимка: YouTube

    Завийте плътно в хартия за печене.

    Поставете в хладилника  за няколко часа.

    След това остава само да го нарежете на красиви парчета и да поднесете с любов!

    великденско руло

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    парче великденско руло

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft