21 Март 2014
227028
Снимков материал: pixabay.com
Наближава Великден, предишната година за първи път ги направих и на всички им хареса, така че тук ще кажа, как се правят тези интересни яйца.
Първо се варят яйцата, в 6 отделни съдове разтваряте цветовете с топла вода и с по една супена лъжица оцет. Целта е, когато потопявате яйцата, да започнете от най светлите цветове и да оставяте по една ивица, при следващото потапяне на по-тъмния цвят.
Дори все още да са топли яйцата (да могат да се държат в ръка, се потапят първо в жълто до половината яйце се държи няколко секунди, отстранява се и се оставя да изсъхне (изсъхва бързо защото са топли яйцата), слем това в оранжево и отново да изсъхне, накрая горната част на яйцето в червен цвят.
се оставя да изсъхне едната половина. След другата половина се поставя в зеления цвят да изсъхне, след това в синьо, изсъхва и накрая в лилаво.
След като хубаво изсъхнат, се намазват с олио.
След като хубаво изсъхнат, се намазват с олио.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари