Венецианско Фрико - пухкава картофена палачинка с много разтопен кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Венецианско Фрико - пухкава картофена палачинка с много разтопен кашкавал
Венецианско Фрико - пухкава картофена палачинка с много разтопен кашкавал
admin
Добавена от: admin
38861
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг картофи
500 гр. сирене Монтасио или кашкавал
1/2 малка глава ситно нарязан лук
3 супени лъжици олио
1 супена лъжица масло
сол и черен пипер
200 мл вода

Фрикото е лесно ястие от картофи и сирене Монтасио (подобно на кашкавал), което произхожда от кухнята на Венеция. Обикновено се сервира с царевична полента. Основната съставка е сиренето, което се прави в планинските места около град Удине. Може да се добави пушен бекон и други подправки, но това е основният начин за приготвянето му: 

Обелете картофите и ги нарежете на много малки кубчета. Поставете ги в по-голяма тенджера с незалепващо покритие, добавете лука, олиото, маслото, малко сол, черен пипер и разбъркайте. Добавете водата и ги поставете да се варят покрити с капак около 20- 30 мин. След като водата се изпари и картофите я абсорбират хубаво, разбъркайте и добавете сиренето (кашкавала), нарязано на кубчета. Постоянно бъркайте, докато кашкавалът се разтопи и сместа се изравни. 
За да се запече по-добре от двете страни, вземете по-малка тава с диаметър 20 см и я загрейте. Поставете една част от сместа и я оставете да се запече и хване коричка (като на снимката) - отнема около две-три минути. След това обърнете като палачинка от другата стана и запечете отново. 
Сервирайте фрикото топло, с добавки по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft