няколко средно големи патладжана
зехтин
добре узрели твърди домати
няколко скилидки чесън
морска сол
черен пипер
Измийте добре патладжаните и ги подсушете. Разрежете ги по дължина на ивици с дебелина около 1 см., като ги оставите свързани в основата - при дръжката. Намазнете дъното на тавичка за печене със сзехтин и подредете отгоре патладжаните. Нарежете доматите на резени с дебелина около половин сантиметър и ги объркайте с нарязания на ситно чесън. Подредете внимателно доматите между ивиците патладжани, за да оформите ветрилата. Поръсете добре със зехтин и след това със сол и черен пипер. Поставете тавичката в предварително загрята фурна и печете за около час. Проверете с нож дали патладжаните са напълно готови. Поднесете ветрилата върху легло от маруля, поръсени със ситно нарязан магданоз и балсамов оцет.