Вечеря в хлебче, ето това за мен е перфектното хапване след тежък работен ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вечеря в хлебче, ето това за мен е перфектното хапване след тежък работен ден
Вечеря в хлебче, ето това за мен е перфектното хапване след тежък работен ден
5630
Вечеря в хлебче, ето това за мен е перфектното хапване след тежък работен ден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Жулиен - ястие, което се приготвя на базата на гъби и заквасена сметана . Има много вариации, но за тази едва ли сте чували досега.

 

Жулиен в хлебче

Този метод на готвене на жулиен е прост и удобен, тъй като не е необходимо да използвате специални форми или други прибори.

Домашно приготвеното жулиенче в хлебче може да се приготви като ястие за празник или можете да зарадвате семейството си след работен ден.

Благодарение на минималното количество съставки можете да готвите всеки ден и да зарадвате близките си. Това ястие е идеално за излети, защото може да се загрее много просто на клада.

 

СЪСТАВКИТЕ

1 голям лук
60 г масло
400 гр. Пресни гъбки
500 г пилешко месо
300 г кашкавал
400 г заквасена сметана
5 питки

ПОДГОТОВКА

Първо, сварете пилешките гърди.  Докато пилето се готви, можете да приготвите лукът и гъбите. Нарязваме ситно лука и запържваме в масло до златисто кафяво. Към лука добавете нарязаните гъби.

В класическия жулиен се използват печурки , но спокойно можете да добавите каквито гъби желаете.

Сега ситно нарязваме сварените пилешки гърди и я изпращате в тигана с лука и гъбите.

Накрая добавете заквасената сметана, солта и черния пипер. Оставете сместа да къкри до омекване.

Оставете Жулиена да се охлади малко. Междувременно отрежете горната част на хлебчето и внимателно извадете срединката. Можете също така да добавите малко мляко и с помощта на лъжица леко да притиснете трохите към стените.

 

Необходимо е внимателно да напълнете питките с жулиена и да поръсите с настърган кашкавал. Сега трябва да изпечете ястието във фурната, докато кашкавалът се разтопи напълно.

Можете леко да покриете готовите питки с върховете, нарязани по-рано и да украсите със зеленина. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft