Вечер правя така сиренцето и става някаква невиждана вкусотията, с мъжа ми се спукваме да ядем
31 Юли 2017
92618
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Продукти
за 5 порции
сирене – 1 кг.
домати – 300 г.
пресни чушки – 200 г.
брашно – 100 г.
олио – 100 мл.
масло – 30 г.
магданоз – 1 връзка
балканска чубрица – 1/4 ч.л.
черен пипер – 1/4 ч.л.
Начин на приготвяне
Сиренето се нарязва на 5 правоъгълни парчета и се овалва в брашното. Маслото се разстопява и се смесва с олиото.
Доматите се нарязват на дебели кръгчета, а чушките се почистват от дръжките и семките и също се нарязват. Всяка порция от сиренето по селски се приготвя индивидуално, като в тиган се сипват по 2 с.л. от олиото и щом загреят, се слагат парче сирене, домат и чушка.
Леко се запържват и когато се запекат, се обръщат. Готовото сирене се сервира, поръсено с червения пипер и балканската чубрица. Похлупва се с резена домат, а чушката се слага отстрани.
Порцията се овкусява с нарязания магданоз
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари